x
Petrushka.hu

HU | DE

Petrushka felfrissült

Aki évek óta követ, biztosan feltűnt neki, hogy az elmúlt hónapokban történtek kisebb-nagyobb változások. 

Sok kérdés érkezik ezzel kapcsolatban felém, szóval azt gondoltam, hogy egyszerűbb így tiszta vizet önteni a pohárba.

Mind tudjuk - aki nem, az most megtudja - hogy Petrushka az óriáskötés miatt lett ismert. 2016-ban indítottam el vállalkozásomat, amit akkor még szüleim cégén belül egy külön tevékenységi körben végeztem. Ekkor még csak hobbi volt, takarókat, majd picivel később sálakat is készítettem. Mivel szezonális termékekről beszélünk, ezért leginkább télen dolgoztam, szépen lassan a hobbim a munkámmá vált. 


















 

Ám jött a nyár, a télen megkeresett pénzem rendszerint elfogyott, a tartalékaimhoz pedig nem szerettem volna nyúlni – biztosan sokaknak ismerős ez a szituáció. Ekkor mentem ki külföldre dolgozni tavasszal és nyáron, amit úgy megszerettem, hogy ott maradtam még az őszre és télre is, aztán végül győzött a honvágy és hazatértem. 
 

Na jó, ez az uncsi rész volt, de ezek következtében lett az, ami jelenleg zajlik körülöttem. :)) 

Miután hazajöttem, elindítottam a saját vállalkozásomat és ahogy az lenni szokott – brainstorming. Leültem egy papír fölé és összeszedtem a gondolataim. A következők szerepeltek rajta:

  • suli, hogy folyamatosan tovább fejlesszem magam

  • a megvalósítás készség, hogy ne csak a levegőbe dobáljam az ötleteimet

  • Petrushka „nyári kiadás”

  • Petrushka felfrissítése
     

Ja, jó, oké, persze. Már csinálom is, csak előbb megiszom a smoothiem, dobok három jógapózt, mert ezektől állítólag jobban megy. :))

Szóval....

Egyik nap elmentem a Mamához, beszélgettünk, meséltem neki a terveimről, mire ő: Megtanítottalak téged kötni, horgolni, szőni, makramézni, varrni, miért nem próbálod meg ezeket kamatoztatni?

Hm, Mama. Nem is mondasz hülyeségeket. 

Hazamentem, berendeltem a világ összes fonalát és nekiálltam dolgozni. Kísérletek, rajzok, tervek, szabásminták, pontos méretek levétele, hosszú, hosszú hónapokon át. Mert az nem úgy megy ám, hogy kötök vagy horgolok egy ilyen valamit jutubról mindenféle terv nélkül és sikeres lesz, aztán eladom. Nem-nem. Hamar kiderül az oktatás nélküli tudás, ezek mind kezdeti lendületek. 1-2 évig lehet velük húzni, aztán potyognak ki széééépen.

Persze az egészen nehezített az is, hogy elkezdtem a KREA-n a divattervezőit Budapesten, ahova bejárós vagyok Szombathelyről. Nem is vagyok normális amúgy, de tényleg. Mondanom sem kell, hogy az autóút mennyi időt és energiát vesz el, plusz a sulis napokon a munkát el lehet felejteni, de rengeteget tanulok mindenkitől, szóval abszolút megéri és ez a lényeg!

Folyamatosan jöttek és jönnek az ötletek, mint például az is, hogy milyen menő lenne egy óriáskötött Petrushka szőnyeg, csak hát ugye a gyapjú elég macerás ebből a szempontból. Kézzel megtömni több száz méter mosható textilt pedig a lehetetlennel egyenlő - a Petrushka székek ekkor már léteztek, minden egyes darabhoz kézzel tömtünk 6-8 méter hurkát...ne tudjátok meg!



 

Kapható ugyan olyan fonal, ami vékonyabb hurka, de származási helye és hogy kinek a keze munkája, az ismeretlen. A színválasztásnál is meg van kötve a kezem, így nem tartom egyedinek és kreatívnak... Nem kell.

Nem akartam tágítani az ötlettől, mert ha én egyszer valamit a fejembe veszek.....Addig-addig feszegettem a témát, míg nem találtam a világ másik felén egy olyan céget, akik meg tudják valósítani az elképzelésem.......

…..Hogy mi volt az? Egy ipari méretű töltőgép, amivel meg tudok tömni akár több száz méter hurkát is egyetlen nap alatt. Sikerült. Hosszú hónapokat kellett várni rá, de nagy nehezen megérkezett, beüzemeltük, azóta is jól van, köszöni szépen és töm, mint egy őrűlt!

Ezzel a lépéssel elértem, hogy az anyag kiválasztásától kezdve, a szabáson és varráson át egészen a tömésig a mi kezünk munkája, így pontosan olyan színeket és formákat kapok, amit magam álmodtam meg. Vagy, ami még jobb, ha épp te elképzelsz valamit, azt én pontosan ugyanúgy tudom kivitelezni! Hát nem nagyszerű? !

Itt épp apuék szerelik be a "kicsikét"..:)


 

Nem maradt hátra más, mint a webshop. Na, abban aztán megint sok meló volt, úgyhogy szeressétek!!!

Az új termékek között elég sok minden szerepel. Többek között a babákra is gondoltunk...nem volt nehéz, hiszen bátyáméknál van négy, így egyszerűen jött az ihlet, hogy mivel lehetne őket kényeztetni. 

Bár szüleimnél a macska fekszik benne, ki kinek szánja....:)



 

Ezen kívül még nagyon sok mindenen dolgozunk, amik folyamatosan kerülnek majd feltöltésre.

Szóval, ha kötött, horgolt, szövött vagy makramé technológiával készült kiegészítőket, ruházatot keresel, akkor jusson eszedbe a Petrushka!! Addig is nézz körül a webshopban és látogass vissza az új termékek miatt! Nincs megállás! :))